Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

De coronapandemie heeft de voorraadbeheerder met talloze nieuwe uitdagingen opgescheept. Het voorraadbeheer kwam namelijk wereldwijd op zijn kop te staan. Gelukkig zijn er ook bedrijven die niet bij de pakken blijven zitten en die aan oplossingen werken. Deze drie knappe staaltjes innovatie kunnen we je dan ook niet onthouden.

Een enkele voorraad met behulp van RFID-tags

Het in 1985 opgerichte Nederlandse modemerk Scotch & Soda gaat RFID (Radio-Frequency Identification) gebruiken voor hun voorraadbeheer. Het modemerk ondervond de gevolgen van het wijzigende winkelgedrag door de coronapandemie. Voor hun nieuwe omnichannelstrategie wilde het dan ook een enkel overzicht van de volledige voorraad hebben. Tot op heden was dit namelijk heel gefragmenteerd.

Bij RFID slaat men op afstand informatie op en geeft men informatie door via RFID-tags die op de objecten zitten. Door een geünificeerde blik op de volledige voorraad kan het modemerk de online voorraad vergroten. Zo wordt een product online niet langer als uitverkocht weergegeven wanneer het wel nog in een winkel aanwezig is. Op die manier kan het alsnog online worden verkocht en wordt het gewoon vanaf de winkel verzonden. Het helpt ook de veiligheidsvoorraden tot een minimum te beperken en de voorraadkosten te verminderen.

Drone die voorraden telt

Een ander voorbeeld van een knap staaltje innovatie vinden we bij Arox Smart Technologies. Ze hebben een drone ontwikkeld die op basis van 5G-technologie de magazijnvoorraden automatisch telt. Vooral voor bedrijven met grote magazijnen is dit nuttig. Bovendien komt het ook tegemoet aan de nieuwe noden van bedrijven die voorraden steeds vaker moeten tellen door de steeds snellere doorloptijden.

De drone maakt gebruik van een edgecomputer. Dit wil zeggen dat het rekenwerk niet door de drone zelf gebeurt, maar volledig op afstand. Hierdoor heeft de drone minder hardware nodig, blijft het voldoende licht om zelfstandig te vliegen en gaat de accu langer mee. De informatie-uitwisseling vindt via 5G plaats. Hierdoor blijft de reactiesnelheid toch voldoende hoog. Dit zou nooit lukken met 4G of wifi. Momenteel gaat het nog om een testproject en sleutelt men nog aan het ontwerp. De ontwerpers hebben het doel om de vertragingstijd in de dronebesturing verder te beperken.

Camera die lege vakken registreert

In het Noord-Brabantse Oirschot loopt momenteel een testproject van Jumbo. In het laatste gangpad, bij de wijn en de chips, zijn er nu talloze camera’s te vinden die automatisch lege schappen detecteren. Deze informatie moet de winkel helpen om de beschikbaarheid van producten en het voorraadbeheer te verbeteren. De test is een onderdeel van een bredere pilot met elektronische schaplabels waarbij ook prijzen en data in realtime kunnen worden aangebracht. Klanten hoeven zich hoe dan ook geen zorgen te maken over hun privacy: de beelden worden enkel gebruikt voor producten en niet om klanten te fotograferen of te filmen. Dit zou ook niet zomaar mogen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoewel Jumbo de technologie toepast in zijn winkel, kan de technologie in theorie ook worden gebruikt in magazijnen. Dit helpt tellen te voorkomen en draagt bij aan tijdige bestellingen zodat de kosten door niet-verkoop worden beperkt.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(8 reviews)10.0/10
Stockpilot voorraadbeheer software € 32,- p/m
Één centraal dashboard
Verzendlabels
Voorraad synchroon

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Tags:

innovatie

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie