Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

Goede voorraadbeheersoftware helpt om je onderneming efficiënt te runnen. Toch doe je het eigenlijk niet alleen voor jezelf, maar ook een beetje voor de klanten. Wij leggen uit hoe dat zit en geven je een aantal voorbeelden mee.

Klant heeft toegang tot actuele informatie

Track-and-tracefunctionaliteiten ken je natuurlijk van postbezorgdiensten. Hiermee kan jij zien of een pakje bij de klant is aangekomen en kan de klant dan weer zien wanneer hij het pakje mag verwachten. Handig, maar het effectieve bezorgen is uiteindelijk maar het laatste deel van een lange reis.

Vooral bij maatwerkproducten of producten met langere leveringstijden vindt de klant het vaak handig om te weten waar het product nu net gebleven is. Is het al bedrukt? Moet het enkel nog verpakt worden? Of wat moet er nog allemaal gebeuren? Als je ook nog eens aangeeft welke fasen het leveringsproces moet doorlopen en hoelang dat allicht zal duren, resulteert dat in een toegenomen klanttevredenheid.

Nooit meer een nee verkopen

Met goede voorraadbeheersoftware voorkom je dat een product ongewenst uit voorraad raakt. Zo kan je bijvoorbeeld voorraadwaarschuwingen instellen opdat je tijdig nieuwe producten bestelt wanneer ze uit voorraad dreigen te raken. Deze verkooporders zet je bovendien direct door naar je leveranciers om zo snel mogelijk tot actie over te gaan.

Dit is belangrijk want aan een nee verkopen, kleeft een flink prijskaartje. Zo zullen klanten nog steeds tot de aankoop overgaan, maar dan bij een concurrent. En dat is zonde. Ook andere aankopen die ze eerst nog bij jou zouden doen, zoals koffiepads voor bij de niet-voorradige koffiemachine, doen ze nu bij een concurrent. En wie weet gaat die concurrent wel definitief met je klant lopen. Daarom heb je maar beter je zaakjes op orde.

Altijd zicht op de voorraad

Een nee verkopen is dan wel heel nadelig, maar het kan op dat vlak nog erger. Zo kan je eerst aangeven aan een klant dat een product voorradig is, maar later moet je laten weten dat dit toch niet het geval is. Klanten zullen moord en brand schreeuwen.

De hedendaagse klant wil bestellingen nu eenmaal zo snel mogelijk ontvangen. Niet alleen kom jij je belofte niet na, maar bovendien moet de klant ook nog eens langer wachten op zijn product of extra moeite doen om bij een concurrent de bestelling te plaatsen. Zelfs met een kortingscode en welgemeende excuses maak je dat niet goed.

Het voordeel van de duidelijkheid

Goede voorraadbeheersoftware kan je aan andere softwarepakketten koppelen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld klantendienstmedewerkers vanuit het CRM-systeem de voorraadstatus raadplegen of nagaan waar het pakje van de bellende klant gebleven is. Zonder voorraadbeheersoftware hebben zij er het gissen naar en kunnen ze de klant niet veel wijzer maken. Dan mogen die jongens van de klantendienst nog zo vriendelijk zijn, de klant blijft ontevreden. Ook hier doe je het daarom maar beter meteen goed.

Kies wel de juiste voorraadbeheersoftware

Hoewel voorraadbeheersoftware veel voordelen te bieden heeft, is er toch veel afhankelijk van de gekozen software. Lang niet alle voorraadbeheersoftware biedt dezelfde mogelijkheden aan. Daarom is het belangrijk om voorraadbeheersoftware te vergelijken in functie van wat jij en je klanten belangrijk vinden. Maak nu de vergelijking en laat je klanten er de vruchten van plukken.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(8 reviews)10.0/10
Stockpilot voorraadbeheer software € 32,- p/m
Één centraal dashboard
Verzendlabels
Voorraad synchroon

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Tags:

klanttevredenheid, klantvoordelen

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie