Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

Steeds meer groothandels en winkels maken gebruik van stockbeheer met barcode. Dit hoeft niet te verbazen, want stockbeheer met barcode heeft best wel een aantal voordelen te bieden. Anderzijds moet je ook barcodescanners aanschaffen die vaak niet goedkoop zijn, hoewel ook een smartphonecamera dienst kan doen.

Toepassingen van stockbeheer met barcode

De meest gebruikelijke toepassing van stockbeheer met barcode is orderpicking. Hierbij maakt de orderpicker gebruik van een picklijst die alvast is klaargezet. De orderpicker ziet welke artikelen hij moet ophalen en loopt naar de picklocatie. Daar scant hij de barcode en neemt het artikel mee. Zo wordt de voorraad automatisch geactualiseerd. Stockbeheer met barcode heeft echter nog heel wat andere mogelijkheden dan het louter verwerken van voorraadmutaties. Stockbeheer met barcode kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor voorraadcontroles, leveringscontroles en bij het aanmaken van inkoop- en verkooporders.

Voordelen van stockbeheer met barcode

Stockbeheer met barcode heeft een aantal voordelen te bieden die niet onbelangrijk zijn. Zo kan je sneller orderpicken en is het altijd duidelijk hoeveel artikelen er in het magazijn liggen. Via stockbeheer met barcode bespaar je bovendien op personeelskosten, onder meer door het beperken van het administratief werk en het inkorten van de inwerktijden voor nieuw personeel. Tegelijkertijd helpt stockbeheer met barcode het aantal fouten te beperken. Het resultaat is meer tevreden klanten en een mogelijk hogere omzet.

Benodigdheden van stockbeheer met barcode

Voor stockbeheer met barcode heb je extra benodigdheden nodig, zoals barcodes en een barcodescanner. Bovendien moet ook de voorraadbeheersoftware hiermee overweg kunnen. Via deze website vind je eenvoudig voorraadbeheersoftware voor stockbeheer met barcode.

Barcodes

Bij stockbeheer met barcode maak je gebruik van barcodes. Er bestaan verschillende soorten barcodes. Leveranciers die producten leveren aan retailers zullen gebruikmaken van de officiële GS1-barcodes. Dit is een internationale uniforme standaard. Bij intern gebruik hoef je echter geen officiële GS1-barcodes te gebruiken. Hier kan je ook eigen lineaire codes, de zogenaamde 1D-codes, gebruiken. Het voordeel is dat ze met vrijwel iedere laserscanner uit te lezen zijn. Een andere optie zijn 2D-codes zoals de QR-code. Zo’n code kan veel meer informatie bevatten, maar je hebt ook een slimmere en dus duurdere scanner nodig.

Barcodescanners

Ten tweede heb je voor stockbeheer met barcode een barcodescanner nodig. Dergelijke barcodescanners zijn allesbehalve goedkoop. Het zijn namelijk PDA’s, computers in handpalmformaat. Het is belangrijk dat de barcodescanner de gebruikte barcodes kan scannen. Een klassieke laserscanner kan bijvoorbeeld enkel 1D-barcodes lezen, terwijl een imager ook 2D-codes kan lezen. Zo’n imager is iets duurder, maar heeft best veel voordelen. Het kan namelijk vanuit iedere hoek lezen en dit niet alleen bij papieren codes, maar ook bij beeldschermen.

Daarnaast kunnen we een onderscheid maken tussen bedrade en draadloze barcodescanners. Een bedrade barcodescanner is enkel interessant voor het lokaal scannen van artikelen. Veelal is een draadloze barcodescanner interessanter. Zo’n draadloze barcodescanner stuurt de gegevens via bluetooth of wifi door. Bij sommige scanners kan je zelfs gebruikmaken van mobiel internet. Je hebt dan wel een simkaart nodig.

Compatibele software

Voor stockbeheer met barcode heb je ten slotte compatibele voorraadbeheersoftware nodig. Niet alle voorraadbeheersoftware kan namelijk om met barcodes en barcodescanners. Op deze website vind je een overzicht van alle compatibele voorraadbeheersoftware terug. Via onze vergelijkingstool vind je eenvoudig de beste voorraadbeheersoftware met barcodescanner. Bij sommige aanbieders moet je zelf nog de barcodescanners aanschaffen, maar er zijn ook leveranciers die ze standaard meeleveren of waarbij je een mobiele app gebruikt.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(8 reviews)10.0/10
Stockpilot voorraadbeheer software € 32,- p/m
Één centraal dashboard
Verzendlabels
Voorraad synchroon

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Tags:

barcode, stockbeheer

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie