Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

Er was een tijd waarin het woord voorraad voor angstzweet zorgde bij studenten met een bijbaantje. Toen was het namelijk een synoniem voor tellen, opnieuw tellen en nog eens tellen. Tegenwoordig bestaan er allerlei systemen die ervoor zorgen dat er minder handmatige tellingen nodig zijn, hoewel manuele controles niet helemaal zijn verdwenen. Dat we zowel vroeger als vandaag zo sterk inzetten op het bijhouden en het beheren van voorraden heeft verschillende redenen. Het realiseren van een kostenbesparing is er een voorbeeld van.

Verspilling tegengaan met voorraadbeheersoftware

Goed voorraadbeheer helpt in de eerste plaats om verspilling te voorkomen. Het voorkomt dat je meer goederen bestelt dan je nodig hebt, waarna je riskeert dat ze niet worden verkocht. Zeker bij bederfelijke goederen als voeding en make-up of bij trendgevoelige goederen als kleding is dat niet onbelangrijk. In dat laatste geval spreken we ook wel eens over dead stock. Het zorgt voor verliezen die te voorkomen waren door een optimale voorraad aan te houden en door de voorraad goed te beheren.

Voorraden beheren en opslagkosten beperken

Er is nog een tweede manier waarop voorraadbeheer helpt om kosten te besparen en dat heeft alles te maken met de opslagkosten. De afgelopen jaren zijn de opslagkosten alleen maar toegenomen. Dat heeft onder andere te maken met de oplopende vastgoedprijzen. Elke vierkante meter kost handenvol geld. Daarom is het belangrijk dat goederen niet te lang worden opgeslagen. Natuurlijk moeten goederen ook vlot kunnen worden geleverd. Het is een ware kunst om te bepalen wat binnen een bedrijf de optimale voorraad is per product. De afnamesnelheid, de winstmarge en zelfs de afmetingen van het product spelen daarbij een rol.

Cashflowmanagement en voorraadbeheer

Bovendien zorgt voorraadbeheer voor een verbeterde cashflow. Door een optimale voorraad aan te houden, hoef je minder voor te financieren. Je koopt pas producten in wanneer ze snel weer worden verkocht. Zo voorkom je dat je magazijn vol staat met goederen en je kas leeg is. Hoe mooi al die producten in je magazijn ook mogen zijn, je betaalt er de huur en het personeel niet mee. Daarom gaat voorraadbeheer hand in hand met cashflowmanagement. Door de voorraden beter te beheren, doe je ook de cashflow in je onderneming een plezier. Als je te weinig cash hebt, zit er niks anders op dan leningen aan te gaan en interesten te betalen.

Optimale bestelgrootte bepalen

Het gaat natuurlijk niet altijd om voorraden beperken. Soms kan het net interessanter zijn om extra voorraad in te slaan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij seizoengoederen die in de andere seizoenen goedkoper in te kopen zijn. Soms ontvang je ook staffelkortingen bij grote bestellingen en vaak vallen de logistieke kosten lager uit als je grotere bestellingen plaatst. Hierdoor kan je de winstmarge vergroten. Zoals eerder gezegd, betekent dit wel dat je meer moet opslaan en voorfinancieren. Al te groot inkopen, is dus ook geen goed idee. Gelukkig bestaat er voorraadbeheersoftware die je helpt bij het bepalen van de optimale bestelgrootte per product.

Ontdek de top 3 voorraadbeheersoftware

Je merkt dat goed voorraadbeheer een flinke kostenbesparing kan opleveren. Om zo’n kostenbesparing te realiseren, is het gebruik van voorraadbeheersoftware essentieel. Als jij nog op zoek bent naar voorraadbeheersoftware die kostenbesparend werkt, raden we aan om een kijkje te nemen in onze top 3 voorraadbeheersoftware. Je kan gratis proefaccounts aanvragen, reviews lezen en meer informatie raadplegen.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(8 reviews)10.0/10
Stockpilot voorraadbeheer software € 32,- p/m
Één centraal dashboard
Verzendlabels
Voorraad synchroon

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Tags:

besparen, cashflow, voorraadbeheer

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie