Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

Supply Chain Management (SCM) wordt ook wel eens ketenbeheer genoemd. Dit omdat Supply Chain Management het doel heeft om de keten, die loopt vanaf de grondstoffenleverancier tot de detaillist, te verbeteren om zo de eindconsument beter te bedienen en de kosten te beperken. Het is een integrale zienswijze en dit is belangrijk omdat ondernemingen zelden echt op zichzelf staan. Het zogenaamde opslingereffect is daar een voorbeeld van en kan dankzij een goede Supply Chain Management, wat in de praktijk vaak via ERP-software wordt ondersteund, worden voorkomen.

Integraal kijken naar de toeleveringsketen

In de praktijk is de toeleveringsketen, van grondstoffen tot de eindconsument, vrijwel nooit in handen van één enkele onderneming. Vroeger hadden bedrijven nochtans de neiging om enkel naar hun interne werking te kijken en hielden zij onvoldoende rekening met het bredere plaatje, terwijl elke onderneming in de praktijk ook invloed heeft op de andere ondernemingen in de keten. Hoe beter de verschillende schakels in het proces van grondstof naar klant zijn afgestemd, hoe beter de klant wordt bediend en hoe beter dit voor elke onderneming is.

3 basisprincipes van Supply Chain Management

Bij Supply Chain Management vertrekt men daarom van drie belangrijke basisprincipes. In de eerste plaats wordt er altijd uitgegaan van de eindgebruiker. Hij heeft bepaalde verwachtingen en de volledige keten moet zo georganiseerd worden dat er aan deze verwachtingen wordt voldaan. Ten tweede moeten ondernemingen samenwerken en de keten behandelen alsof ze samen één bedrijf vormen. Ten slotte moet de gehele keten voortdurend in kaart worden gebracht en mag men het niet nalaten, net zoals in een enkel bedrijf, om onnodige tussenschakels te schrappen.

Belang van Supply Chain Management

Het opslingereffect is een van de risico’s waar we het eerder al over hadden. In de praktijk zijn er echter nog talloze andere goede redenen waarom een goede samenwerking tussen de gehele keten noodzakelijk is. Vaak zal het rendement van de eigen onderneming per slot van rekening beter worden als ook het rendement van de volledige keten toeneemt. Ondernemingen winnen er dan bij om elkaar maximaal te ondersteunen, te adviseren en te helpen. In theorie hebben veel ondernemingen er bovendien meer baat bij dat de eindklant tevreden is dan dat de volgende schakel in de keten dat is, maar in de praktijk is het natuurlijk aangewezen om hier een delicaat evenwicht in te vinden. Supply Chain Management speelt daar een belangrijke rol in.

Dit laatste is niet het enige waartussen een evenwicht moet worden gevonden. Zo heeft Supply Chain Management het doel om de klantenservice te verbeteren, maar tegelijkertijd ook om de kosten te verlagen. Tot op een bepaald punt kunnen deze samengaan, maar er komt ook een punt waarop ze conflicteren. Ook hier helpt Supply Chain Management om dit evenwichtspunt te vinden.

ERP-voorraadbeheersoftware vergelijken

In het kader van Supply Chain Management mag ERP-software nooit ontbreken. Via deze website kan je eenvoudig ERP-voorraadbeheersoftware vergelijken. Dankzij onze vergelijkingstool zoek je eenvoudig zelf passende ERP-software van verschillende (cloud)leveranciers. Gebruik deze ERP-vergelijkingswebsite en vind vandaag nog passende ERP-voorraadbeheersoftware.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(15 reviews)9.3/10
Stockitup voorraadbeheer software Vanaf € 10,- p/m (per module afneembaar)
Voorraadbeheer
Orderverwerking
Inkoopadviezen

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie