Tip: gebruik voorraadbeheer software om je voorraad efficiënt te beheren. Top 2:
(1) Silvasoft.nl (2) AFAS software

Er zijn verschillende redenen waarom efficiënt voorraadbeheer belangrijk is. De belangrijkste reden van allemaal is misschien nog wel het maximaliseren van de winst. Dat efficiënt voorraadbeheer de omzet kan verhogen, staat buiten kijf. Maar op het einde van de rit draait het natuurlijk allemaal om de winst. Voor hoeveel extra winst efficiënt voorraadbeheer kan zorgen, verschilt per sector en per bedrijf.

2% tot 50% meer winst dankzij efficiënt voorraadbeheer

Neem bijvoorbeeld de food- en horecasector. Daar zijn na de personeelskosten de foodkosten de grootste kostenpost. Daarom is het voor deze bedrijven enorm belangrijk om hun gegevens op orde te hebben. Minder tellen, betekent minder personeelskosten en beter voorraadbeheer betekent meer ruimte voor wat echt belangrijk is. Door gericht in te kopen en niet langer grote hoeveelheden voedsel weg te gooien, kunnen de kosten worden beperkt. Ramingen lopen uiteen, maar over het algemeen neemt men aan dat de sector twee tot tien procent extra winst kan realiseren door efficiënt voorraadbeheer.

De verschillen tussen de diverse sectoren zijn in ieder geval heel groot. Een studie die is uitgevoerd door Entrepreneur Magazine heeft aangetoond dat sommige bedrijven hun winstmarge met tot wel vijftig procent kunnen verhogen. Dat onderzoek benoemt ook de verschillende manieren waarop efficiënt voorraadbeheer voor meer winst kan zorgen. Bij dit onderzoek focust men niet alleen op de rechtstreekse besparing, maar ook op de indirecte winst waarvoor efficiënt voorraadbeheer verantwoordelijk is.

Ideale voorraad voor meer winst

Een te grote voorraad betekent dat er te veel geld in de voorraad vastzit. Dit beïnvloedt de winstgevendheid van een bedrijf op een negatieve manier. Een te kleine voorraad is ook een probleem, want een tekort betekent dat bepaalde producten niet worden verkocht en dat er dus minder omzet wordt gerealiseerd. Klanten gaan naar concurrenten en doen er ook hun andere aankopen. Door de exact juiste voorraad aan te houden, voorkom je problemen.

Snellere orderverwerking en minder menselijke fouten

Verder helpt efficiënt voorraadbeheer de onnodige bedrijfsuitgaven te beperken. Zo voorkom je onnodige bedrijfskosten door menselijke fouten, omdat dergelijke fouten met de juiste software te voorkomen zijn. Dit vermindert dan weer de loonkosten en het risico van winstderving.

Daarnaast helpt goede voorraadbeheersoftware de orderverwerking te verbeteren. Dat wil zeggen dat eenmaal er een bestelling wordt ontvangen, het product op een efficiënte wijze naar de klant wordt verplaatst. Goede software helpt te bepalen wat de ideale weg is, waarbij rekening wordt gehouden met de kosten en met de levertijden. Dat betekent: een tevreden klant die zijn bestelling tijdig krijgt en minder leveringskosten.

Meer (tevreden) klanten dankzij voorraadbeheersoftware

Ten slotte helpt efficiënt voorraadbeheer ook groei te realiseren. Het helpt te plannen voor de toekomst en het houdt rekening met verwachte toekomstige wijzigingen op de markt. Zeker als je seizoensgebonden producten verkoopt, is goede voorraadbeheersoftware aan te raden. Met de juiste software is het mogelijk om op de juiste manier op te schalen en om nieuwe markten te verkennen. En door de klantervaring te verbeteren, krijg je meer vervolgaankopen en kan je meer tijd besteden aan het vinden van nieuwe klanten, terwijl de bestaande klanten behouden blijven.

Silvasoft voorraadbeheer

Silvasoft voorraadbeheer

De best gewaardeerde voorraadbeheer software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Silvasoft voorraadbeheer software Vanaf € 5,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Inkoopadviezen
Goederenontvangst
Silvasoft voorraadbeheer software € 15,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 20,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Barcodescanner
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Verzamelproducten
Silvasoft voorraadbeheer software € 30,45
Voorraadwaarschuwing
Batch- en serienummers
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 40,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Silvasoft voorraadbeheer software € 45,45 p/m
Voorraadwaarschuwing
Meerdere magazijnen
Barcodescanner
Silvasoft voorraadbeheer software € 55,45
Meerdere magazijnen
Batch- en serienummers
Barcodescanner
(5 reviews)8.8/10
Brincr voorraadbeheer Vanaf € 79,00 per maand
Meerdere magazijnen
14 dagen gratis
+35 koppelingen
(8 reviews)10.0/10
Stockpilot voorraadbeheer software € 32,- p/m
Één centraal dashboard
Verzendlabels
Voorraad synchroon

Vergelijk alle voorraadbeheer software op prijs, reviews en functies!

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie